torsdag 16 augusti 2012

Elisabet Norin - I textens rum - om konsten att skriva

Rekommenderas för dig som vill varva klassiska skrivtips med skrivövningar.


I textens rum - om konsten att skriva är en insiktsfull bok med både djupförklarande berättartekniska tips och inspirerande övningar. Boken är indelad i två delar där den första delen berör prosa och den andra lyrik.  I boken får man ta del av många skrivverktyg så som att finna sitt flyt, hur man fångar läsaren, hur man bygger realistiska karaktärer, olika tempus, om miljöbeskrivning och personperspektiv, hur man ger och tar kritik. Till varje avsnitt finns flera skrivövningar att tillämpa. Dessa skrivövningar har en viktig betydelse och är inte till för enbart uppvärmning utan de har en mycket djupare betydelse. T.ex. så får man skriva ett brev till sin inre kritiker, bygga upp sin motivation, lära genom att iaktta sin omgivning m.m.

Personligen tyckte jag att den här boken var så bra så jag var tvungen att köpa mig ett eget exemplar, jag hade nämligen lånat den från biblioteket. Elisabet använder sig av ett positivt och inspirerande synsätt i sitt skrivande och det gjorde mig taggad att komma igång. Jag kände mig enormt motiverad efter att ha läst denna bok. Den var även väldigt lärorik och det fanns mycket nytt att ta vara på. I boken fanns även ett lästips som jag hade letat efter länge som gjorde mig enormt tacksam.  

I textens rum av Elisabet Norin


1 kommentar:

  1. I've been exploring for a little for any high quality articles or blog posts in this sort of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Reading this info So i'm happy to show that I've an incredibly just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I such a lot unquestionably will make certain to do not omit this site and provides it a glance on a relentless basis.
    Stop by my weblog :: book ofra

    SvaraRadera