Presentation

Michaela Forssén heter jag som skriver den här bloggen. Jag är född 1984 och kommer ifrån en liten stad som heter Knivsta i Uppland. Jag är en helt vanlig, glad och trevlig liten tjej som bor ute i vackra Stockholms skärgård. Här trivs jag i lugnet med skogen och dess djur. Just nu jobbar jag halvtid på en liten Ica butik i Stockholm tills jag kommer på vad jag ska hitta på för nya äventyr. Jag är en kreativ person och håller alltid på med något skojigt projekt på fritiden. Det kan bli koda hemsidor, fota, blogga, skriva noveller eller något annat kreativt. Men ibland kopplar jag även av med en film eller något data- eller konsollspel. Intressen finns det gott om i mitt liv och det är när jag pysslar med dem som jag trivs allra bäst.

I mellanstadiet så hade vi en lektion som hette "Berättelse" där vi ritade och skrev i våra berättelseböcker. Ibland kunde vi få ett tema att skriva om eller så fick vi skriva en helt fristående berättelse. Jag har sparat alla mina berättelseböcker och det var det här som var fröet till mitt skrivande. Faktum var att jag tyckte det var så roligt att skriva berättelser så jag och min bästa vän gjorde egna berättelser på fritiden. Vi tog en massa rutiga A4 papper och häftade ihop dem på mitten. På så vis fick vi egna böcker att skriva i. Vi kom på en hel egen serie som hette Frihetskämparna. Där var det vi som var huvudrollerna och vi löste mysterium. Vi hade en klocka där vi kunde prata med varandra och vi kunde förvandla oss och byta kläder, få fram vapen och mycket mer. Vi skrev i varsin bok och sedan läste vi upp för varandra. Våra stora inspirationer var Sailor Moon och Power rangers. Det var så roligt att vi samlade ihop flera stycken berättelser var.

Med åren som gick skrev man allt längre och mer detaljerade historier. I tonåren slutade jag med mina häften och började skriva på dator istället. Där växte mina noveller fram på tomma A4 papper i Microsoft Word. Mitt intresse för skrivandet låg sedan i dvala ett par år för att sedan växa ännu mer. Jag började intressera mig för andras böcker, om konsten att skriva och anmälde mig till skrivkurser och läste skrivarböcker för att lära mig ännu mer. Slutligen startade jag upp en egen hemsida där jag samlat några av mina färdiga noveller. Det är ett fantastiskt arbete att jobba med och det har lett till att jag nu även startat denna blogg så jag kan lära ut till andra samtidigt som jag själv tar del av all kunskap och blir inspirerad.

Jag har massor med oavslutade projekt i en tidskriftsamlare. Jag har så mycket idéer på noveller och romaner så jag påbörjar alltid nya innan jag hunnit avslutat något. Jag gillar inte riktigt det, att ha en massa oavslutade saker som ligger och ropar på mig. Så jag har som tanke att jag ska försöka skriva klart alla dem novellerna någon gång i framtiden.

För några år sedan försökte jag mig på att skriva en roman men det gick inte så bra. Jag insåg att jag hade ingen riktigt story, ingen grund att stå på. Jag hade ingen aning om vad den skulle handla om så jag bara skrev och skrev tills jag upptäckte att hela historien hade ingen röd tråd alls. Då hamnade det projektet på hyllan. Sommaren 2012 under sommarkursen Att skriva historiska romaner föddes idén till en ny roman. Så nu håller jag på att jobba med en historisk fiction roman som kommer att utspela sig i Skandinavien under vikingatiden. Den här gången har jag gjort mycket research, studerat berättelsekurvan, funderat ut lite handling och karaktärer så att jag har en bättre stomme att bygga på. Det känns bra, även om det tar lång tid så går det ändå framåt. Det ska bli spännande att se när det blir färdigt. Min allra första roman!  

www.michaelaforssen.se