lördag 21 januari 2012

iBook author - programet som skapar böcker

iBook author är ett gratis program som Apple har skapat. Tanken är att man ska kunna skapa böcker som sedan släpps i iBooks 2 som är en plattform för textböcker. Dessa böcker läser man i iPad. I iBook author kan man använda sig av färdiga mallar som man sedan klistrar in sina texter och bilder i. Programmet stödjer import av textdokument från både Pages och Word. Man kan även importera andra objekt så som ljud,video, länkar m.m. Totalt finns det 7 olika widgets att välja mellan, med andra ord olika typer av element. På så vis kan läsaren integrera med texten på en helt ny nivå.

iBook fungerar likt iWork där du drar och släpper dina objekt där du vill ha dem. Alla objekt är justerbara både i storlek och i position. Det går även att göra mer avancerade inställningar om du är duktig på hmtl/css.
 När du är färdig med din bok publicerar du den enkelt med bara ett par musklick. Du kan välja att exportera boken som pdf. iBooks eller ren text. Väljer du att exportera i något annat format än iBooks försvinner dock interaktiviteten.

Läs mer om programmet och dess funktioner här: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pr076C_ty_M


Video som visar hur programmet fungerar

2 kommentarer:

  1. Tycker att det låter som en häftig grej. Jag gillar din blogg. Gå gärna in och läs min :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst gör det :) Vad kul att du gillar den, den är till för er ;) Jag hittar tyvärr ingen adress till din blogg :/

      Radera